• idag
  8 apr
  13°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Till minne

Familj
PUBLICERAD:
Foto: Johan Nilsson/TT

Sven Abrahamsson

Sven Abrahamsson har avlidit i en ålder av 87 år. Han var född och uppväxt i Björsäters kommun i Östergötlands län. Efter folkskolan gjorde han värnplikten på T1 i Linköping och fortsatte sedan med militär utbildning. I mitten av 1950-talet studerade han på Försvarets läroverk och underofficersskola i Uppsala och återvände därefter till Linköping. Han genomförde FN-tjänst i Gaza 1958 och därefter hade han bland annat tjänstgöring på Gotland.

1965 flyttade Sven med fru och barn till Skövde för att tjänstgöra som lärare på underhållsskolan. Han hade tidigt ett stort intresse för det civila försvaret och övergick till Civilförsvaret som lärare, första tiden vid Civilförsvarsanläggningen i Brännebrona, Götene kommun och sedan vid Räddningsskolan i Skövde (som byrådirektör). Han hade också många uppdrag med utbildning i civilförsvarstjänst i Västra Götaland, i skolor samt i företag m.m. Han var även engagerad i den lokala Civilförsvarsföreningen som ordförande, som var han stora intresse.

Vi saknar honom.

Familjen

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.