Hoppa till huvudinnehållet

Dukes Tourney drar i gång – störst i Norden

Publicerad:
Reporter Jesper Ottoson
Jesper Ottoson
jesper.ottoson@sla.se
Dukes Tourney final U17 från i fjol. Täby Flyers vann mot Limhamn Griffins.
Dukes Tourney final U17 från i fjol. Täby Flyers vann mot Limhamn Griffins. Foto: Johan Espefält

På fredag drar Dukes Tourney i gång på Lillegårdens IP. Nordens största turnering för amerikansk fotboll har i år lockat 37 anmälda lag.

Den 26-28 juli går Dukes Tourney av stapeln – Nordens största turnering för amerikansk fotboll. Turneringen arrangeras årligen den sista helgen i juli och det här blir den 26:e upplagan i ordningen.

Lagen kommer spela i fyra olika åldersklasser. U11, U13, U15 och U17. Nytt för i år är att de två yngsta åldersklasserna inte kommer spela något slutspel.

Skövde Dukes har beslutat att följa Svenska Amerikansk Fotbollförbundets (SAFF:s) barn- och ungdomsstrategi – en modell för långsiktig utveckling.

I stället kommer U11 och U13 spela schemalagda matcher samtliga tre dagar och därmed inte kora några pristagare.

Klassen U13 är störst om man ser till antalet anmälda lag – där 14 lag ska göra upp mot varandra över helgen. Skövde Dukes har anmält ett lag till årets upplaga av Dukes Tourney. Hemmaföreningen är representerad i klassen U15.

Stjärnbesök

Under helgen kommer även före detta NFL-stjärnan Caleb Hanie vara på plats i Skövde för att demonstrera flexfotboll – en variant på amerikansk fotboll där tacklingar är förbjudet.

Caleb Hanie avslutade sin proffskarriär 2014 och har sedan dess engagerat sig i alternativa varianter på amerikansk fotboll.

Fotbollsfesten inleder vid lunchtid på fredag och avslutas med finaler för de äldsta klasserna under söndagsförmiddagen.

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollSkövde Dukes

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.