Hoppa till huvudinnehållet

Medborgarförslag om undervisning

Publicerad:
Kan Tibro söka samarbete över kommungränsen för att skapa lugnare skolmiljöer? Foto: Anita Enocksson

Fyra i ämnet initierade personer har lämnat in ett gemensamt medborgarförslag till Tibro kommunfullmäktige där de föreslår en utveckling av resursenheten på Tibro Kompetenscenter.

Utvecklingen föreslås riktas till de elever som har behov av att arbeta eller studera under former som inte är möjliga att skapa inom ramen för en ordinarie skolundervisning.

De fyra undrar i medborgarförslaget om det exempelvis kan finnas en möjlighet till samarbete över kommungränserna och även över skolgränsen mellan grundskola och gymnasium.

Detta för att kunna öka möjligheten för elever som visar behov av stöd i mindre sammanhang att kunna fullfölja sina studier.

De ställer också frågan:

“Kan detta även vara en möjlig väg att minimera antalet elever med lång ofrivillig frånvaro?”

Ett medborgarförslag skickas alltid till kommunfullmäktige, som efter sitt beslut om beredning återfår ärendet och ger ett svar.

Artikeltaggar

MedborgarförslagNyheterTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.