• idag
  4 dec
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  5 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  6 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  7 dec
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  8 dec
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Sommarmöte i Lilla Höghult

Nyheter
PUBLICERAD:

Mitt uti skogen ligger Lilla Höghults missionshus i Ransbergs socken. Ett missionshus som påminner om människors andliga behov av bibelläsning, bön och lovsång för 100 år sedan. Byggnaden är av originalkvalitet. En pärla – så uttryckte sig byggnadsantikvarie Charlotte Andreasson från Västarvet efter hennes besiktning av missionshuset.

Som tradition anordnas andra söndagen i augusti sommarmöte. I år kommer pastor Valter Skaghammar som gästtalare.

Sångsolist från bygden blir Marilene Johansson från Lagåsen med mamma Mimmi vid pianot. Trubadurerna Kent Svensson, Karlsborg, på piano och Bengt Gustavsson, Trollhättan, på eufonium leder den gemensamma sången.

Många gamla minne kommer att väckas till liv och nya visioner och hopp föds till liv. Sommarmötet avslutas med gemenskap, kaffe och kakor från den egna kaffekorgen.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.