• idag
  9 apr
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 apr
  11°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 apr
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Till minne

Familj
PUBLICERAD:
Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Bosse Skoglund

Vår pappa Bosse föddes 18 november 1936 i Kölingared i Älvsborgs län. Han växte upp med sin mor Astrid, sin far Allan och sina syskon. Familjen bodde på flera orter under uppväxten, bland annat Degerfors där Bosse hade en fin tonårstid, och där hans idrottsintresse startade genom Degerfors IF. Han kom att hålla på detta lag genom hela livet. Familjen bosatte sig sedan i Skövde och stannade kvar där.

Bosse började jobba i 15-årsåldern som lärling på Juhlins konditori i Skövde, men efter ett par år började han på Volvo, först på gjuteriet och sedan på modellverkstaden. Han trivdes bra och blev Volvo trogen under drygt 42 år, fram till sin pensionering.

Bosse gifte sig 1958 med Marianne och de fick oss tre flickor, Anette, Ulrika och Lovisa.

Som 19-åring startade han Bosse Skoglunds orkester där repertoaren bestod av swingpop och dansmusik och de spelade runt om i hela Sverige, mestadels i Västsverige under åren 1954 -1968. Bosse spelade vibrafon och var kapellmästare. De var populära och flitigt bokade och det blev många spelningar genom åren och de spelade även in en EP-skiva.

Bosse och Marianne skilde sig 1977 efter 21 år tillsammans. Bosse träffade sedan Birgitta som förblev hans livskamrat livet ut.

Vid drygt 30 års ålder började Bosse på allvar att löpträna och långdistans blev ett stort intresse för honom, där han var IF Hagen trogen både som aktiv och tävlingsarrangör. Han har sprungit många maratonlopp och flera andra tävlingar. Han höll på med löpningen ända tills blodtrycket och hjärtat blev sämre, då blev det långa promenader istället varje dag. Han har alltid gillat att träna och hålla sig i god form och älskade naturen, skogen och havet.

2008 flyttade Bosse och Birgitta från Skövde till Lysekil där de kom att få många vänner, bland annat genom föreningslivet, kyrkan, kören och Nordens ark. Detta genom deras stora intresse för musik och natur. De bodde i Lysekil i drygt tio år och trivdes fantastiskt bra, där dagarna oftast började med ett tidigt morgonbad i kallbadhuset året om.

När Birgitta drabbades av en stroke och då sedan även Bosses hjärtsvikt blev sämre så flyttade de dock till Hjo i början av 2018, för att komma närmare barn och barnbarn.

Bosse och Marianne fick tio barnbarn och fick också uppleva att få sju barnbarnsbarn, och han var en innerligt älskad far, morfar och mormorsfar och är även saknad som bonuspappa och bonusmorfar.

Hela familjen saknar honom mycket, vi minns honom med glädje och kärlek, med många ljusa minnen, bland annat hans härliga humor som smittade av sig, musikintresset, idrottsintresset och att han var en stor livsnjutare. Först och främst älskade han sin familj och lämnar ett stort tomrum efter sig.

Anette, Ulrika och Lovisa

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.