Misstänkt i fallet Helena avskriven

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Efter tjugo år avskrivs "mannen i pilotglasögon" som misstänkt för mord på Helena Andersson som försvann i Mariestad 1992.
Mannen har hela tiden nekat till anklagelsen.

P4 Skaraborg var först med att meddela att åklagaren nyligen har avskrivit den aktuelle mannen som misstänkt för mord. Mannen har upprepade gånger varit inne på förhör angående försvinnandet.

Misstankarna mot mannen har grundats på att han setts tillsammans med Helena Andersson på Stadshotellet vid en känslig tidpunkt, att han saknar alibi och att hans utseende stämmer med signalementet på en man som av ett vittne setts gå på Marieholmsbron i riktning mot Helena Anderssons hem den aktuella natten.

Åklagaren saknar i dag bevisning för att Helena Anderssons försvinnande kan rubriceras som mord, vilket påverkar möjligheten att fortsätta låta någon vara huvudmisstänkt för mord, det enda brott som i Sverige saknar bortre gräns för preskribering.

Polisen uppger dock till P4 Skaraborg att man ska be avdelningen Kalla fall i Göteborg titta på utredningen med nya ögon.

Helena Anderssons anhöriga är informerade om utvecklingen.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.