Hoppa till huvudinnehållet

Skövdeduo bland topp 15 i Cykelvasan

Publicerad:
Jesper Svensson (till höger) och Viktor Ludvigsson ifrån Skövde CK lyckades slå sig in bland topp 15 i Cyklevasan. Ludvigsson blev elva och Svensson kom på en 14:e plats.
Jesper Svensson (till höger) och Viktor Ludvigsson ifrån Skövde CK lyckades slå sig in bland topp 15 i Cyklevasan. Ludvigsson blev elva och Svensson kom på en 14:e plats. Foto: Linus Hellman

På lördagen avgjordes årets upplaga av Cykelvasan. Emil Lindgren ifrån Serneke Allebike MTB segrade på tiden 2.48,41 i en spurtstrid före tvåan Matthias Wengelin ifrån Lämna sport CK och trean Michael Sjernquist ifrån Team Hiq/IKHP Huskvarna. Bäste lokala cyklist blev Skövde CK:s Viktor Ludvigsson som slutade på en elfte plats på tiden 2,48,42. Klubbkamraten Jesper Svensson var också med där framme och slutade på en 14:e plats.

Det blev svensk seger på herrsidan och norsk på damsidan då Cykelvasan avgjordes. Trots 16 år som proffs och mängder av SM-guld så har Emil Lindgren aldrig vunnit just Cykelvasan så lördagens seger satt extra skönt för 34-åringen från Säter.

"Det känns sjukt bra. Jag har ju försökt och försökt så många gånger. Äntligen fick jag göra det", säger Lindgren i ett pressmeddelande.

Det var det en stor klunga som följdes åt under större delar av loppet. Emil Lindgren hade en bra position inför spurten. Han kunde vänta till slutet på loppet innan han satte in sin avgörande attack.

Skövde CK:s Viktor Ludvigsson blev bäste lokala cyklist med en elfte plats på tiden 2,48,42. Klubbkamraten Jesper Svensson ifrån Skövde var också med där framme och slutade på en 14:e plats, en sekund bakom.

Skövdecyklister laddade för Cykelvasan

Därmed uppnådde Skövdeduon sina mål om att nå en topp 15-placering i Cykelvasan över 94 kilometer med start i Sälen och mål i Moras precis som Vasaloppet på skidor.

Precis som Emil Lindgren avgjorde norskan Elisabet Sveum på upploppet i Mora.

"Farten ökade över Auklandbron men det var ingen som kom upp. Sen tajmade jag spurten perfekt. Det är jättestort att vinna Cykelvasan", säger Sveum.

Artikeltaggar

CyklingSkövde CK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.