Vandringsresa till Ängelholm

Läsarnas
PUBLICERAD:
Sex av deltagarna som gick 22 km första vandringsdagen.

BF Billingens Vandringsklubb har genomfört en vandringsresa till Ängelholm den 5-10 augusti. Vi bodde på Hotel Valhall Park några kilometer utanför centrum. Första dagen gjorde vi en resa med båten Laxen på Rönne å till Skälderviken tur och retur med guide.

På tisdagen vandrade vi på Söderåsens norra del från Klöva hallar till Kopparhatten. Det fanns möjlighet att välja olika långa sträckor. De nio som gick längst gick hela vägen - 22 km. Kopparhatten är nationalparkens högsta punkt 150 m över havet med en fantastisk utsikt över ravinen. Nästa dag gjorde vi en utflykt till Hallands Väderö där vi vandrade och badade. Efter återkomsten till hotellet valde flera av deltagarna att besöka Ängelholms Flygmuseum som ligger i Valhall park.

Torsdagens vandring startade från Himmelstorp nordväst om Arild. Tre olika leder fanns att välja på, men alla var ungefär en mil men med olika svårighetsgrad. Den röda leden gick genom fin bokskog i cirka 5 km. Där hämtade bussen de som inte ville gå så långt. Efter vandringen gick bussen vidare till ”Flickorna Lundgren på Skäret”.

Fredagens vandring gick från Båstad Sportcenter på Axeltorpsslingan upp på Hallandsåsen där man fick en fin utsikt över Båstad och Laholmsbukten. Vi vandrade också genom en otroligt fin bokskog och ner i en djup bäckravin, sedan tillbaka mot startpunkten. Vi gjorde också ett besök i Norrvikens Trädgårdar.

Kvällen avslutades med Ljusfesten vid Rönne å inne i Ängelholm med uppträdande av Maja Francis och Moneybrother innan båtparaden med upplysta båtar på ån.

Lördag morgon först ett besök på Bjärhus för en matvandring. Lars Hansson berättade mycket engagerat om deras kravodling och djuruppfödning och efter en rundvandring fick vi inta en god lunch och smaka på de utsökta grönsaker och kött som producerats på gården. Därefter gick färden hem till Skövde med vår duktiga chaufför Jeanette, och förhoppningsvis nöjda deltagare.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.