• idag
  15 aug
  18°
  • Vind
   0 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  16 aug
  28°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  17 aug
  28°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  18 aug
  27°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  19 aug
  25°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Välgörenhetsmatch på Södermalms IP

Fotboll
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Jakob Sandén, Sebastian Tiberg, Marcus Lindvall, Rasmus Magnusson och Robbin Olsson är några av spelarna i FC RBV som på tisdagen spelar välgörenhetsmatch mot All Blacks i Skövdekorpen.
Korplaget FC RBV från Skövde har på kort tid blivit kända på instagram för sina videoklipp med kända fotbollsprofiler. På tisdag kväll arrangerar laget en välgörenhetsmatch till förmån för Barndiabetesfonden på Södermalms IP.

Kompisgänget där flera tidigare spelat fotboll i Lerdala IF möter på tisdagen den tuffa konkurrenten All Blacks där tidigare hockeyspelare som Alfred Sjöman och Mikael Persson-Riis är några av profilerna. Matchen är också höjdpunkten i FC RBV:s insamling till förmån för Barndiabetesfonden.

– Det är en vanlig korpmatch som vi valt att göra till något mer och det har nästan blivit lite större än vad vi tänkt oss från början, men det är bara kul. Vi gör ju detta för ett gott syfte, säger Robbin Olsson som tillsammans med Marcus Lindvall och Sebastian Tiberg i FC RBV ligger bakom arrangemanget.

– Både Marcus och Sebastian jobbar på Skövdedepån som förser bland annat diabetespatienter med hjälpmedel, och det finns även spelare i laget som har nära och kära som är drabbade. Därför föll det sig naturligt att vi ville stödja Barndiabetesfonden, berättar Robbin för SLA.

Flera företag har gått in och sponsrat laget som gör sin första säsong i Skövdekorpen. På tisdagskvällen (start 19.00) kommer det att finnas kiosk och lotterier på plats där intäkterna går till Barndiabetesfonden. Man har även bra draghjälp på sociala medier från både lokala och nationella fotbollsprofiler.

– Videohälsningarna har blivit vårt signum och när vi startade detta var det en kul grej som vi nu försöker dra nytta av. Det ska bli riktigt kul, säger Robbin Olsson inför tisdagens match på Södermalms IP.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.