• idag
  30 maj
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  21°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  23°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Fler bussavgångar under Matfestivalen

Trafik
PUBLICERAD:
Västtrafik sätter in fler bussar under Matfestivalen.
Foto: Petra Lundgren/arkiv
Västtrafik förstärker busstrafiken under Matfestivalen i Skövde nästa vecka med extra bussar på flera av det mest trafikerade turerna.

Under de två festivaldagarna (30-31 augusti) kommer tusentals besökare söka sig in till centrala Skövde för att ta del av den stora matfesten. För att underlätta för besökarna meddelar nu Västtrafik att man ökar servicen och sätter in fler bussar på de mest trafikerade linjerna.

– Det är alltid svårt med parkering vid stora evenemang så därför är det en smart idé att ta bussen. Många resenärer efterfrågar fler bussturer under sådana här event och då försöker vi givetvis möta resenärernas behov, säger André Sellén, trafikchef på Nobina som ansvarar för all linjetrafik i Skaraborg åt Västtrafik.

De linjer som får fler avgångar är dessa:

Skövde stadstrafik: linje 1, 6 och 7 förstärks efter kl. 18 på fredag och efter kl. 13 lördag.

Regiontrafik: Linje 200 (från Skara) och linje 1 Expressen, 303 (Tidaholm), linje 400 och 401 (Karlsborg, Tibro), 500 (Mariestad), 505 (Töreboda), 613 (Lerdala) och 402 (Hjo) förstärks in till Skövde mellan kl. 18-21 och även hem från Skövde senare på kvällen och natten. Linje 400 och 401 förstärks dessutom på lördag redan från kl. 13.00.

Bussbiljetter kan man köpa i förväg med appen Västtrafik To Go och alla busstider finns i Västtrafiks reseplanerare eller i appen To Go.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.