Hansen i Mästarnas mästare: "Självklart att tacka ja"

Publicerad:
Kenneth Hansen är en av tio deltagare i Mästarnas mästare 2020. Foto: Daniel Strandroth

På onsdagen presenterade SVT deltagarna i nästa upplaga av Mästarnas mästare. En av de som gör upp i titeln är rallycrossföraren Kenneth Hansen från Götene.

– Det var självklart att tacka ja, säger Hansen till NLT.

Mästarnas mästare har sedan premiären 2008 varit ett av SVT:s populäraste program. Före detta sportstjärnor möter varandra i olika grenar och slås ut en efter en tills Mästarnas mästare är korad.

På onsdagen presenterade programledaren Micke Leijnegard årets deltagare i en sändning på SVT play.

Kenneth Hansen finns med i grupp 2 tillsammans med Frida Hansdotter (alpint), Pernilla Johansson, (thaiboxning), Kim Källström (fotboll) och Henrik Windstedt (puckelpist/friåkning).

– Det är en ära att får vara med och det ska bli kul att träffa de andra och dela erfarenheter med dem, säger Hansen.

I grupp 1 möts Susanna Kallur (friidrott), Michel Tornéus (friidrott), Josefine Öqvist (fotboll), Jörgen Kruth (MMA) och Ida Ingemarsdotter (längdskidor).

Flera av atleterna lär ha formen i behåll, då Frida Hansdotter och Ida Ingemarsdotter la av så sent som i våras. SVT skriver på sin hemsida att Michel Tornéus till och med har två tävlingar kvar av sin karriär (Finnkampen och SM) före inspelningarna i Grekland, som sker senare i höst.

– De flesta är väldigt färska och kommer vara starka i de fysiska tävlingarna. Men det är många blandade moment så jag hoppas jag kanske tar dem i de kluriga momenten, säger Kenneth Hansen, som är 58 år och vann bland annat 14 EM-guld i rallycross 1989-2008.

Bland de som deltagit i tidigare upplagor av programmet finns Evy Palm och Anders Järryd från Lidköping.

Programmet sänds våren 2020.

Artikeltaggar

Kenneth HansenLidköpingNöje/KulturSport

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare