• idag
  15 aug
  18°
  • Vind
   0 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  16 aug
  28°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  17 aug
  28°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  18 aug
  27°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  19 aug
  25°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Höststart för SKPF Karlsborg

Läsarnas
PUBLICERAD:

SKPF Karlsborg inledde höstens möten med en bussresa till Granvik. I puben, Granviks hamn inleddes mötet med att ordförande Lars Berggren hälsade välkommen. Därefter informerades om en kommande resa 2 oktober till Herrljunga och Falköping, där det blir besök på Herrljunga musteri, Falköpings museum och Falbygdens ost. SKPF arrangerar en seniordag för alla pensionärer i Karlsborg, på biografen Casablanca 12 september. Då blir det underhållning av Gubes från Brålanda och föredrag av ”Rebellkirurgen”, som berättar om sitt arbete på ett sjukhus i Etiopiens landsbygd.

Efter redovisning av föreningens aktiviteter och rapport från senaste möte med Karlsborgs pensionärsråd, intogs en god smörgås med kaffe. Efter fikat fick vi en intressant presentation om Granviks historia av Gittan Lindh. Granvik har en lång historia från 1500-talet och framåt, då sågverket lades ner 1965. Det har varit verksamhet på orten genom tiderna med svedjebruk, gruvor, masugn, tegelbruk, såg, varv och fiske. Detta långt innan Karlsborgs fästning byggdes och Karlsborg blev ett samhälle.

Mötet avslutades med ett besök på Granviks Byalags museum där många föremål och foton från Granviks historia visas. I dag bedrivs verksamhet på Granviks Herrgård såsom konferenser, pubaftnar m.m, och uthyrning av stugor.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.