• idag
  30 maj
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  21°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  23°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Skultorps hembygdsförening startade hösten med resa

Läsarnas
PUBLICERAD:
Sivan på Sivans Ost berättade om sitt liv.

Skultorps Hembygdsförening startade upp höstsäsongen med en intressant resa. Första etappmålet var Lassalyckans sportcenter, Ulricehamn där vi fikade och fick ta del av hur en liten kommun klarade att samarbeta runt arrangemanget av Världscupen 2017.

Därefter fortsatte resan till Borås Textilmuseum där vi guidades runt i maskinhallen och fick en bild av hur arbetet fortlöpt med maskinerna sedan början av 1800-talet. Arbetsmiljön var då både stressig och bullrig samt i vissa fall hälsovådlig. Vi fick även ta del av processen av hur tryck på väv har utvecklats genom tiden samt hur designers som Viola Gråsten och Josef Frank har knutits till väverierna.

Efter en god lunch fortsatte resan till Larvs Antik och Loppis, ett fascinerande ställe, där både kuriosa och antikviteter samt allehanda prylar samsades. En tanke som dök upp var vårt ”prylsamhälle” och alla ting vi gjort oss av med för att ersätta med modernare ting.

Resan avslutades med ett besök hos Sivans Ost i Baljered där vi utfordrades med kaffe och god ostsmörgås. Vi fick även förmånen att höra Sivan berätta om sitt strävsamma, brokiga, framgångsrika liv på sitt målande och humoristiska sätt.

Efter att ha gjort erforderliga inköp av de goda ostarna återvände vi till Skultorp med många olika intryck av den intressanta och varierande dagsturen.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.