• idag
  29 sep
  13°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  16°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  16°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Sensommarvärme - sedan åska och regn

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Passa på och njut av sensommarvärmen. SMHI varnar nu för att onsdagen kan komma att bjuda på kraftig åska och skyfallsliknande regn i norra Västergötland.

Enligt SMHI:s hemsida kommer Skövdeområdet få temperaturer upp mot 31 grader under tisdagseftermiddagen när ett mäktigt högtryck med sydliga vindar drar in över södra och västra Sverige. Värmen medför att det kan uppstå en del åskskurar i Västergötland under tisdagen.

Sernsommarvärmen håller i sig även under den kommande natten med 20 grader vid midnatt och sedan sjunker temperaturen endast till 17 grader innan det stiger igen under onsdagen som bjuder på fortsatt höga temperaturer.

Men värmen kommer också föra med sig en del nederbörd.

För norra Västergötland råder sedan tisdagen en vädervarning för risk för stora regnmängder under onsdagskvällen, upp till 35 millimeter på tre timmar, vilket kan orsaka en del problem med översvämningar.

Även torsdagen väntas bjuda på en del nederbörd, men inte i samma mängder.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.