Hoppa till huvudinnehållet

Skönt sensommardopp i Örlen

Publicerad:
Skön sensommarkväll vid Örlen. Inte jättevarmt i vattnet, men många valde ändå att ta sig ett svalkande dopp.
Skön sensommarkväll vid Örlen. Inte jättevarmt i vattnet, men många valde ändå att ta sig ett svalkande dopp. Foto: Anita Enocksson

Trots att klockan närmade sig sex på måndagskvällen låg temperaturen kvar flera grader över tjugostrecket och Gamla Örlenbadet hade gott om badgäster i alla åldrar.

Stora som små dröjde sig kvar och ute på bryggorna och i hopptornet var det full aktivitet samtidigt som parkeringen fylldes på med fler badgäster som behövde ett svalkande kvällsdopp.

Ett dopp efter skolan satt perfekt.
Ett dopp efter skolan satt perfekt. Foto: Anita Enocksson

Tibro Kanotklubbs medlemmar lade i sina kanoter i den spegelblanka sjön för ännu ett träningspass och försvann snart över sjön med effektiva paddeltag.

I Gamla Örlenbadets varma sand spelade ett multisportteam från T3 Tough Team volleyboll med små och stora spelare i lagen.

T3 Tough Teams Jenny Jonsson närmast nätet.
T3 Tough Teams Jenny Jonsson närmast nätet. Foto: Anita Enocksson

T3 Tough Teams Jenny Jonsson berättar att man är ett 50-tal medlemmar oräknat alla barn som också är med i aktiviteterna.

–Vi har ju våra Ninja Kids som också får vara med och träna och ha lite skoj.

Kvällssolen värmde gott och många besökte glassdisken i serveringen samtidigt som andra åt kvällsmat på uteserveringen med bra utsikt över sjön och eventuella badande barn.

Kvällssolen sänkte sig över Örlen och kanotister paddlade ut.
Kvällssolen sänkte sig över Örlen och kanotister paddlade ut. Foto: Anita Enocksson

Det var en kväll med en extra skön sommarkänsla att ta med sig in i höstmånaden september.

Artikeltaggar

Nöje/KulturNyheterÖrlenTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.