• idag
  21 sep
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  22 sep
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  23 sep
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  24 sep
  17°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  25 sep
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   3.8 mm

Skyfall och åska efter värmen

Nyheter
PUBLICERAD:

Åska och skyfall som lokalt kan ge upp till 35 millimeter. Det är vad som väntar när vädret slår om under onsdagseftermiddagen.

SMHI gick redan under tisdagen ut med en vädervarning för norra Västergötland och det gäller risk för stora regnmängder som kan medföra översvämningar i källare, dagvattensystem och mindre vattendrag och även risk för översvämmade vägar.

Osäkerheten i väderutvecklingen för västra Sverige är stor, skriver SMHI i sin prognos, men för Skaraborg förväntas upp till 20 millimeter regn under eftermiddagen och kvällen, men med stora lokala variationer där skyfall och åska kan medföra betydligt mer nederbörd än så, upp till 35 millimeter på kort tid.

Temperaturerna blir fortsatt höga, upp till 25 grader, innan värmen mattas av i samband med eftermiddagens regnskurar.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.