Klara segrar i Hagenloppet

Publicerad:
My Svensson, Billingen X-trail Sportsclub var snabbast av damerna på tio kilometer i Hagenloppet. Foto: Erica Augustsson

Det blev odramatiskt när den 46:e upplagan av Hagenloppet genomfördes på Billingen på lördagen. Karl Wilenius, Lidköpings VSK och My Svensson, Billingen X-trail Sportsclub vann herr- respektive damklassen efter tio kilometers löpning i solskenet.

230 löpare kom till start i Hagenloppets olika distanser, 10, 5 och 2,5 kilometer, samt Lilla Hagenloppet för de yngsta.

Spänningen uteblev på mildistansen där det blev klara segrar på såväl herr- som damsidan.

Snabbast över tio kilometer var Karl Wilenius, Lidköpings VSK. Tillsammans med Linus Nygren, Ulricehamns FK skapade sig Wilenius snabbt en lucka. Knappt halvvägs genom loppet lämnade han även Nygren bakom sig och kunde bevaka ledningen in i mål.

Herrsegraren Karl Wilenius, Lidköpings VSK tog emot blommor på upploppet.
Herrsegraren Karl Wilenius, Lidköpings VSK tog emot blommor på upploppet. Foto: Erica Augustsson

– Det var ett trevligt lopp. Vi var två stycken som gick ifrån redan i starten och höll ihop i fyra kilometer. Jag tänkte springa ihop med honom längre, men han kändes lite trött, så jag gjorde ett ryck redan vid fyra. Jag tryckte på max mellan fyra och sex, sedan sprang jag mest och bevakade, säger segraren.

Segern i Hagenloppet var en del i Wilenius förberedelser inför Lidingöloppet i Stockholm om fyra veckor.

"Bra träningspass"

På damsidan blev det lokal seger genom My Svensson, tävlandes för Billingen X-trail Sportsclub.

– Jättejobbigt och varmt, men superkul, säger Svensson strax efter målgång.

– Jag försökte ta det lugnt och kontrollerat första varvet, hängde på min sambo som höll ett bra tempo. Sedan kände jag på andra varvet att jag orkade köra på, så det kändes bra hela vägen.

Många såg Hagenloppet som en möjlighet att skaffa sig en bra seedning inför Lidingöloppet. My Svensson var dock inte en av dem.

– Jag är inte anmäld dit. Det här är mer för att jag gillar att springa lopp och ta ut mig och på så sätt få bra träningspass, säger hon.

Det var 46:e gången i ordningen som IF Hagen FIK arrangerade Hagenloppet.
Det var 46:e gången i ordningen som IF Hagen FIK arrangerade Hagenloppet. Foto: Erica Augustsson

Artikeltaggar

FriidrottHagenloppet

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare