• idag
  15 jan
  -9°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  16 jan
  -6°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  17 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Säsongspremiär för lunchkonserten

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Lunchkonserterna på Göteborgsoperans Skövdescen har säsongspremiär på torsdag.
Foto: Anna Warner
Lunchkonserterna på Göteborgsoperans Skövdescen har säsongspremiär på torsdag. Medverkar gör operakompaniet Man Must Sing med programmet "Modernt & Färgglatt".

Man Must Sing tar publiken med på en musikalisk resa genom 1900-talets mest färgstarka operor. Det som står på menyn denna lunchkonsert den 5 september är ensembler och arior om perfekta liv, kärlek och avsked till toner av George Gershwin, Benjamin Britten och Igor Stravinskij.

Operakompaniet Man Must Sing beställer, producerar och framför nyskriven, normkreativ scenkonst på svenska. Det består av Nina Ewald, Amanda Flodin och Karl Peter Eriksson. I ”Modernt & färgglatt” gästas de av pianisten Marianne Rönkkönen.

2016 uruppförde Man Must Sing kammaroperan ”Akvarium” som sedan blev utvald till Scenkonstbiennalen 2017. Deras andra opera ”Kom inte hit!” hade urpremiär 2018 och spelades bland annat på Göteborgsoperan Skövdescenen.

Lunchkonserterna är ett samarrangemang mellan Göteborgsoperan och Teatervännerna i Skaraborg

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.