• lördag
  23 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  24 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  25 jan
  -2°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 jan
  -5°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Klart att Skövdebostäder bygger i Timmersdala

Bostad & byggen
PUBLICERAD:
Skiss som visar hur de nya bostäderna kommer att se ut.
Foto: AGE Arkitekter
Nu har Skövdebostäders styrelse tagit beslut om att bygga nya hyresrätter i Timmersdala. Bygglovet blev helt nyligt klart för bostadshusen som ska rymma 13 lägenheter. Lägenheterna ska vara inflyttningsklara nästa år.

Redan i slutet av september ska Skövdebostäder dra igång byggandet av de 13 nya hyreslägenheterna i Timmersdala. Bolaget kommer att skriva kontrakt med Stenmarks Bygg Skaraborg AB från Mariestad som har tilldelats entreprenaden. Till sommaren 2020 planeras allt vara klart för inflyttning.

- Vi är glada över de positiva förväntningar som märks i samhället, inte minst lokalt i Timmersdala. Timmersdala är ett aktiv samhälle som vill utvecklas och Skövdebostäder bidrar gärna till detta. Nu ser vi fram emot att få leverera 13 lägenheter på tre rum och kök, säger Björn Adler byggprojektledare för Skövdebostäder, i ett pressmeddelande.

De två husen kommer att inrymma 13 stycken trerumslägenheter på 71 kvadratmeter. Samtliga lägenheter ligger i markplan utan onödiga trappsteg. Det är hög tillgänglighet med till exempel rejäla utrymmen i badrum och hall. Tomten som ligger mellan Torggatan och Vallgatan är centralt placerad och det är nära till skola, vårdcentral, affär och idrottsområde.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.