• idag
  21 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   2.9 mm
 • fredag
  22 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  23 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  24 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  25 jan
  -2°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Musik med sju fioler på Kulturfabriken

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
I september bjuds det fiolmusik på Kulturfabriken.
Den 9 september kommer Bengt-Erik Norlén till Skövde Kulturfabrik för en soloföreställning med 7 olika fioler. Föreställningen bjuder på kåserier och berättelser om instrument, tonsättare, fiolbyggare och musiken.

Under dagen bjuder han, i samarbete med Musikskolan, på två skolföreställningar för mellanstadieelever från Skövde, där eleverna kommer få möjlighet att musicera tillsammans med Bengt-Erik.

På kvällen hålls en föreställning för allmänheten och det bjuds på folkmusik, psalmer, jazz och klassiska verk av bland annat Bach, Paganini och Kreisler. Bengt-Erik tar sig lätt mellan filmmusikens värld, four-string och improvisationens experimentella klanger.

De instrument han spelar på är: Violin Vincenzo Panormo byggd 1795, Barockviolin Sebastian Kloz byggd ca 1750, svensk Spelmansfiol N A Sandvik, Viola H Sundvisson, Norsk Hardingfela S Sandvik, Spektakulärt målad Stradivariuskopia och El-fol Yamaha.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.