Hoppa till huvudinnehållet

Kenneth Eriksson är årets Tibrobo

Publicerad:
Kenneth Eriksson, ordförande för Tibro AIK fotbollsklubb, är årets Tibrobo 2019.
Kenneth Eriksson, ordförande för Tibro AIK fotbollsklubb, är årets Tibrobo 2019. Foto: Tobias Larsson Franzén

Kenneth Eriksson, ordförande för Tibro AIK fotbollsklubb, är årets Tibrobo 2019. Han tilldelades priset under lördagens Höstfest på torget där det även hölls andra aktiviteter.

En stor skara människor stod samlade på torget strax innan 14-tiden under lördagen. Årets Tibrobo skulle presenteras och på scenen läste konferencieren Towe Lindblom upp motiveringen som löd:

”Årets Tibrobo är en välkänd profil med mångårigt engagemang för Tibroborna och insatser som gjort Tibro känt långt utanför kommungränsen. Genom åren naturligtvis i sitt arbete för Tibro AIK, men även för att ha möblerat våra hem som auktionsutropare och ideell möbelförsäljare”.

I och med det var det många i publiken som kunde lista ut att det handlade om Kenneth Eriksson, Taik FK:s ordförande.

Spelade fotboll

Han kallades upp på scenen, men syntes inte till. Efter en stunds väntan stod det klart att han inte alls befann sig på torget. I stället befann han sig i Sportparken där det spelades fotboll för fullt under hela dagen. Medan solen sken fick publiken helt enkelt stå och invänta hans ankomst.

Det tog upp emot tio minuter, men till slut så kom han i sällskap av fotbollsprofilen Glenn Hysén. Den sistnämde skulle senare under eftermiddagen agera domare under en intern match mellan klubbens A-lag.

Kenneth klev upp på scenen, helt överraskad över att det var han som blivit tilldelad priset Årets Tibrobo.

– Det här kom helt överrumplande. Men det är jättekul att få stå här. Jag är glad och stolt att bo och verka i den här idrottskommunen, sa en smått rörd Kenneth som tog emot vandringspokalen och en blombukett.

Prisutdelningen var den sista programpunkten och innan kunde besökarna titta på olika fordon, rida ponnyhästar, handla varor av knallarna, samt se och testa på bland annat styrkelyft.

Artikeltaggar

Årets TibroboNöje/KulturTibro Handel

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.