• idag
  23 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  24 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  25 jan
  -2°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 jan
  -5°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Per Hagman samtalar om sitt liv, skrivande och böcker

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Fredrik Strage och Per Hagman intar stora scenen på Södra Teatern i Stockholm för samtal under tre måndagar i september.
Foto: Karin Bernhardsson
Skövdebördige författaren Per Hagman kommer att samtala om sitt liv, skrivande och samtiden med journalisten Fredrik Strage. Platsen är Södra Teatern i Stockholm där tre måndagar viks för samtalen. Gästhögläsare ska också framträda, bland andra Thomas G:son som var klasskamrat med Hagman i Skövde.

Under tre måndagar i september kommer Per Hagman och Fredrik Strage inta Södra Teaterns stora scen för samtal om hans skrivande under rubriken Mellan hjärta och disco.

Kvällarna blir en blandning av litteraturafton, talkshow och delvis handla om nostalgiska tillbakablickar på tre decenniers popkultur. Musiken i böckerna kommer stå i fokus med grupper och artister som till exempel Soft Cell, The Cure och till Eddie Meduza.

Vid samtliga författarmöten kommer olika gästhögläsare att framträda, personer som Hagman skrivit om eller mött i livet. Bland andra kommer Little Jinder, Linda Skugge och Johan Kinde att medverka. Klasskompisen från Skövde, Thomas G:son framträder vid det sista samtalet 30 september.

Många förknippar fortfarande Per Hagman med miljöer han skildrade i början av sitt författarskap, bland annat i boken Cigarett. Men trogna läsare vet att han på 2000-talet skrivit mindre om nattklubbar än om pilgrimsfalkar, hundkapplöpningar, Västgötaslätten och Europas behandling av flyktingar.

Efter sju romaner och en novellsamling är han en av Sveriges mest älskade författare, men samtidigt en outsider som ofta flytt den stockholmska kulturvärlden, för att irra mellan Paris, Nice, Marstrand och Töreboda.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.