• idag
  15 aug
  18°
  • Vind
   0 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  16 aug
  28°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  17 aug
  28°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  18 aug
  27°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  19 aug
  25°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Hörselskadade på spännande upplevelseresa i regnväder

Läsarnas
PUBLICERAD:
Roger Höglund, Ann-Marie Gereonsson och Roger Enoxon poserar framför kameran medan övriga njuter av skådespelet ute på grenen där Skagerrack och Kattegatt möts.
Foto: Bengt Gereonsson

Tidigt på onsdagsmorgonen startade fem bussar uppsamlingen av 250 HRF:are från Skaraborgsdistriktet för en tvådagarsresa, destination Oslo i Norge och Skagen i Danmark. Första stoppet gjordes efter Svinesundsbron för de tre bussar som åkte väster om Vänern, de som åkte öster om Vänern fick fikapaus utanför Årjäng. Väl inne i Norge började regnet som visade sig hålla på hela dagen. Vid de intressanta besöken på de berömda platserna Holmenkollen och Vigelandsparken fick deltagarna användning av sina medhavda regnkläder och paraplyer.

Vid den fortsatta färden genom huvudstaden fick vi även uppleva trafikkaos på gatorna då delar av staden är avstängd för trafik. Vi blev rejält försenade men det kanske inte gjorde så mycket, i detta regnväder var det ingen som hade lust att gå på stan. Sakta gick köerna ner mot hamnen där vi passerade det magnifika Operahuset. Väl ombord på Stena Saga väntade den efterlängtade middagsbuffén, under mycket prat och glatt humör fylldes våra magar med restaurangens läckerheter. De som orkade besökte sedan fartygets nöjesliv innan det var läggdags.

Nästa morgon anlände båten Fredrikshamn och bussarna rullade vidare upp mot Skagen, nu var vädret bättre. Vid nästa stopp väntade de så kallade sandormarna (traktordriven vagn) som tog oss ut på grenen och sanddynerna. Det var en mäktig syn att se det dramatiska vågskvalp som uppstår längst ut på sandtungan när Skagerrack och Kattegatt möts. I Skagen fanns det sedan möjlighet att besöka olika museer och affärer, många nöjde sig med en god dansk öl.

Tillbaka till Fredrikshamn bordade vi Stena Danica, under överfarten till Göteborg intogs lunchen samt besök på bordershop. Vid den fortsatta hemfärden genom Skaraborg kunde man konstatera att trots regnet och trafikkaoset i Oslo så hade de hörselskadade haft två givande dagar tillsammans med mycket glädje och socialt umgänge.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.