Mordförsök utanför badhuset

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord gällande skottlossningen utanför badhuset i Mariestad där en man i 20-årsåldern sköts i ena benet.
– Vi utgår från att det var ett skarpt vapen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Klockan 14.51 kom larmet till polisen från ett vittne: En yngre man har skjutits vid badhuset och personer springer från platsen!

Ledningscentralen larmade och fyra polisbilar kom senare till platsen mitt i Mariestad.

Parkeringen vid sidan om badhuset hägnades in med polistejp och flera poliser gick och avsökte området. Även hund användes i sökandet.

En skjutning inträffade på måndagseftermiddagen vid badhusets parkering.
Foto: Christer Lundh

Enligt vittnesmål ska flera personer sprungit från platsen när dådet inträffade.

Enligt polisens ledningscentral var det en man i 20-årsåldern som träffades i benet. Även annan skada kan ha uppkommit. Initialt misstänkte polisen att det kunde röra sig om ett luftvapen eller liknande, men de uppgifterna ändrades under måndagskvällen.

– Enligt de uppgifter vi fått från sjukhuset och sett till skadorna mannen fick i benet utgår vi från att det är ett skarpt vapen som använts, säger Peter Adlersson.

Den skottskadade mannen vårdas nu på Skaraborgs sjukhus i Skövde. Han har ännu inte kunnat höras av polisen som däremot fått en mängd vittnesuppgifter.

– Vi har faktiskt fått jättemycket uppgifter som vi håller på och jobbar med. Vi har fortfarande flera patruller i gång i Mariestad.

Med tanke på vittnesuppgifterna, har ni gott hopp om att klara upp brottet?

– Det tycker jag väl. Sen tar vi gärna emot ännu fler tips som man tror kan hjälpa oss. I nuläget har vi ingen gripen (19.10).

Har ni en klar bild av händelseförloppet?

– Vi har inte pratat med offret än så länge, men vittnen och så har gett oss en bild. Det är möjligt att vi inte kan prata med offret ikväll på grund av vård.

– Vi har inlett en förundersökning om försök till mord, säger Peter Adlersson.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.