• lördag
  23 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  24 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  25 jan
  -2°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 jan
  -5°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Musikalpärlor med Göteborgskören Canto

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Göteborgskören Canto gästar Skövde den 13 september.
Foto: Conny Myrberg
Ett pärlband av guldkorn från våra mest älskade musikaler. Det utlovar Göteborgskören Canto när de gästar stadsteatern fredagen den 13 september med sin konsertföreställning "From Broadway to West End".

Göteborgskören Canto har varit verksamma sedan 1969 och består av en blandad kör med drygt 50 medlemmar. I våras sålde man ut flera konserter i Göteborgs Konserthus med sin hyllade musikalkonsert "From Broadway to West End" och fredagen den 13 september gästar kören Skövde stadsteater.

"Välkommen till en magisk kväll av mäktig körsång och strålande solistinsatser med ett pärlband av välkända klassiker och dolda guldkorn från de mest älskade musikalerna. Från Fantomen på Operan till Kristina från Duvemåla. Från West Side Story till Jesus Christ Superstar. Från Lejonkungen till Les Misérables. Ja, From Broadway to West End helt enkelt!" skriver kören på sin hemsida.

Canto ackompanjeras av 42nd Street Orchestra, en samling erfarna instrumentalister som även tidigare gjort flera produktioner ihop med kören.

"From Broadway to West End" innehåller klassiska guldkorn från några av världens mest uppskattade musikaler.
Foto: Conny Myrberg
Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.