• idag
  14 aug
  23°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  15 aug
  27°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  16 aug
  28°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  17 aug
  28°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  18 aug
  27°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Gympaseniorer på konstnärsbesök

Läsarnas
PUBLICERAD:
Annette Magnusson (stående), tillsammans med Märta, Kerstin och Barbro från STC, Skövde.
Foto: Marianne Skardéus

Textilkonstnär Annette Magnusson tog emot med öppna armar när gympaseniorerna från STC kom på visit. Generöst visade hon i nyrenoverade ateljén upp sina alster. Anette Magnusson är en mångsidig konstnär som arbetar i både stora och små format med virkade såväl som vävda alster. I ateljén finns hattar, bildvävnader, grytlappar, virkade blomster, krukor, muggar och vaser i papier-maché och målningar i akryl.

Efter visningen blev det kaffe och tårta samt utlottning av alster som Annette tillverkat.

Besöket avslutades med att Annette berättade om sin utbildning. Efter sju år i flickskolan i Skövde lyckades Annette få göra praktik hos Agda Österberg, Tre Bäckar. Därefter utbildade hon sig till väv- och textillärare i Göteborg. Hon har också författat fackböcker om Landskapsbroderi, Flamskvävnad och Ullhantering.

"Boendet i Hagen, Ljungstorp, har varit och är en förutsättning för mig att lyckas som konstnär," säger Annette. Hon påverkas i sitt skapande av omgivningen, berget, skogen, körsbärsblommen och solljuset.

På 1960-talet hade Annette sin första utställning i Skövde. Hon finns representerad i flera offentliga lokaler, t.ex. Länsförsäkringars huvudkontor i Stockholm, församlingshemmen i Varnhem, Främmestad och Norra Ving, Östra sjukhuset i Göteborg, Marie gravkapell i Skara och nu också i Regionens hus i Skövde. Anette är verkligen aktiv och man får intrycket av att hon aldrig är sysslolös. De besökande från STC blev mycket inspirerade och fortsätter nu att hålla i gång med sin träning.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.