• lördag
  23 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  24 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  25 jan
  -2°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 jan
  -5°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

PRO Skultorp på utflykt till Missveden

Läsarnas
PUBLICERAD:

PRO Skultorp styrde kosan en eftermiddag till Missionsförsamlingens fritidsgård i Missveden, först i lite avvaktande väder vilket senare övergick i strålande sol. Gården ligger mycket vackert strax intill Mullsjön.

Ett 40-tal medlemmar hälsades välkomna av Siv och Yngve Fasth, vilka skickade iväg oss på en 12 frågors lång tipspromenad i den vackra naturen runt gården. När alla hade klarat av detta blev vi underhållna av Karin Yngve och Anders Jespersson som sjöng en del Taube-låtar som vi kunde sjunga med i. Vi fick också prova på att sjunga i kanon, efter instruktioner av Karin och Anders.

Sören Yngve berättade historien om gården och hur församlingen köpt den samt renoverat ladan som vi satt i med en stor ljus och fin glasveranda. Vi fick höra hur vi klarat av frågorna och de fyra som klarat flest frågor fick priser och applåder. Trion som underhållit oss blev avtackade med varsitt ”Skultorpsförkläde” och applåder.

Nu smakade den grillade korven riktigt gott utomhus i solskenet och även de goda kakorna med kaffe. Kakorna var även denna gång bakade av vår medlem Inger, som fick ett stort tack. Tiden går fort när man har trevligt och det var dags att bryta upp men innan dess tackade ordföranden Siv och Yngve för deras initiativ samt iordningställande till denna trevliga eftermiddag. Innan vi åkte iväg gick vi in i det gamla bostadshuset som stod orört på gården.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.