Hoppa till huvudinnehållet

Många startande i Billingeracet XC

Publicerad:
Skövdes CK:s Viktor Ludvigsson slutade på andra plats i herrelit.
Skövdes CK:s Viktor Ludvigsson slutade på andra plats i herrelit. Foto: Jonathan Ström

Under lördagen arrangerade Skövde CK Billingeracet XC på Billingen. Tävlingen som förra året ställdes in var i år tillbaka med många startande.

– Det har gått väldigt bra. Det har varit perfekt väder och en bra bana, säger tävlingsledaren Mats Svensson.

I samband med att Skövde Outdoor Festival tagit över stora delar av Billingens område så kördes Billingeracet XC. Det kördes cykel i flera olika klasser under dagen där den mest prestigefulla klassen var elitklassen.

– Vi hade omkring 15-20 startande i herr- och juniorelit och omkring 5-10 i damklassen. Det är inte jättestora klasser rent deltagarmässigt det beror på att vi konkurrerar med Halden i helgen. Dit har hela landslaget åkt med både junior- och elitklasser. Många av juniorerna i landslaget kör Västgötacupen så dem hade vi nog haft här annars, säger Mats Svensson.

Den nya bikeparken på Billingen ingick i lördagen lopp.
Den nya bikeparken på Billingen ingick i lördagen lopp. Foto: Jonathan Ström

Årets race hade många startande där flera av dem anmälde sig senare än de flesta.

– Det är över 300 som tävlar. Omkring 240 var föranmälda och sen hade vi väldigt många efteranmälningar speciellt i klasserna nybörjare och ungdom, vilket är väldigt kul.

Hemmaklubben Skövde CK fick med sig två fina resultat resultat från cyklister i herr- och damelit klasserna. I herrelit slutade Viktor Ludvigsson på en andra plats och i D40 slutade Erika Magnusson tvåa. Jim Fransson tog hem segern i H40 och dessutom stod många av Skövdes unga cyklister för fina prestationer i ungdomsklasserna.

Under helgen invigdes även ett par nybyggen inom cykelns tecken på Billingen. Ett av dem var en ny bikepark som även användes i lördagens tävling.

– Den är jättebra. Den är väldigt tajt i svängarna och har flera bra broar. Övriga delar av banan fungerade väldigt bra och våra egenbyggda tekniska hinder fungerade strålande, säger Svensson.

Artikeltaggar

CyklingSkövde CK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.