Hoppa till huvudinnehållet

SAIK-festen kom av sig

Publicerad:
Nu går det tyngre resultatmässigt för SAIK. Rasmus Örqvist och Skövde AIK åkte på andra raka förlusten. Foto: Erica Augustsson

Det var kalasinramning på Södermalms IP när Skövde AIK firade 100 år som förening. Då chockade bottenplacerade Lindome hemmalaget och segrade med 2–0.

– Det är bara att bryta ihop och komma igen, säger Skövde AIK:s tränare Stefan Strind efter matchen.

Solen strålade över Södermalms IP när Skövde AIK firade 100 år som förening – då chockade Lindome hemmalaget och förstörde feststämningen redan i matchens andra spelminut.

Tung förlust för Skövde AIK

Lagkapten Filip Lagerstedt tog vara på hemmalagets slappa försvarsspel och prickade in 1–0 bakom Markus Fröjd – som stod för ett mindre bra ingripande.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, det får jag se i detalj i efterhand. Men det var olyckligt givetvis, säger tränare Stefan Strind om det tidiga insläppta målet.

Svår motståndare

Den tidigare feststämningen övergick raskt till tystnad på Södermalms läktare. Lindome kastade omkull atmosfären och tog med sig 1–0-målet in till pausvilan.

– Det är ett lag som inte passar oss för tillfället. Vi har mött dem två gånger och de spelar likadant. Men vi har ändå inte riktigt hittat nycklar för att låsa upp deras anfall- och försvarsspel, säger Strind.

– Vi skapar tillräckligt bra målchanser för att få hål på dem i dag. Gör vi bara det kan vi styra och ställa i stället. Men nu tar de ledningen och kan hålla i bollen, fortsätter han.

Hemmalaget skickade upp lagkapten Andreas Uusitalo från sin ordinarie mittbacksposition på topp de avslutande 20 minuterna – i försök att vinna duellspelet.

Kontring avgjorde

Men Lindomes defensiv skulle visa sig vara svårforcerad. I stället kunde bortalaget ställa om på en kontring och fastställa slutresultatet med två minuter kvar av ordinarie tid.

– Vi gör ett försök sista tjugo. Men det vill sig inte i dag. Det gäller att göra mål när chanserna dyker upp, säger Stefan Strind.

Två raka förluster. Är det något som oroar?

– Nej, absolut inte. Så här är det ibland och det är inte mycket mer med det. Men det är klart att det är tråkigt nu när vi är med i toppen och slåss. Man vill ju ge det en chans att retas lite, avslutar Stefan Strind med ett leende.

Artikeltaggar

Andreas UusitaloFotbollLindomeMarkus FröjdSkövde AIKStefan Strind

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.