Hoppa till huvudinnehållet

Grahns vinner Visa vägen-pris för inkludering

Publicerad:
Ola Brewitz och Jesper Lööw, ägarna till Grahns konfektyr, som vinner Visa vägen-priset för sitt inkluderingsarbete. Foto: Anna Warner

Grahns konfektyr i Skövde vinner Samhalls Visa vägen-priset för sitt inkluderingsarbete.

– Det här är ett oerhört viktigt pris eftersom det uppmärksammar arbetsgivare och eldsjälar som väljer att anställa människor med olika talanger, säger juryns ordförande Jan Scherman i ett pressmeddelande.

Grahns konfektyrs satsning på en inkluderande arbetsplats fällde avgörandet när Visa vägen-juryn utsåg vinnaren i regionen "Mellan två sjöar". Motiveringen för det regionala priset lyder: ”Det sägs att om livet ger dig citroner ska du passa på att göra saft. Detta företag har målmedvetet arbetat med inkludering av människor med funktionsnedsättningar, inte i första hand som en god gärning utan för att de vet att olika talanger och förmågor tillför värden och kvaliteter som i slutändan skapar lönsamhet. Därmed visar de att mångfald och inkludering inte är någon verksamhet som behöver sockras med sympati, eftersom medarbetare som blir synliggjorda och bekräftade alltid är en god investering.”

Vinnaren utses av Visa vägen-juryn i nio regioner. Juryn består av ordförande Jan Scherman, Bettina Kashefi, chefsekonom på Svenskt Näringsliv, ärkebiskop Antje Jackelén, H.K.H. Prins Daniel, LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson samt Samhalls marknadsdirektör Mats Eliasson.

– Det här är ett oerhört viktigt pris eftersom det uppmärksammar arbetsgivare och eldsjälar som väljer att anställa människor med olika talanger. De gör det dels för att de vet att det kan göra hela skillnaden för individen, men också för de inser att företaget, arbetskamraterna och hela samhället vinner på det. Det finns kort sagt inga förlorare när allas olika kompetenser tas till vara! säger Visa vägen-juryns ordförande Jan Scherman i ett pressmeddelande.

De regionala pristagarna får sina utmärkelser vid en prisutdelning den sjunde oktober på Scandic Billingen i Skövde. Riksfinalen äger rum i Stockholm den 25 november där vinnarna får ta emot sina priser från ärkebiskop Antje Jackelén och Prins Daniel.

Artikeltaggar

Nyheter

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.