• idag
  30 maj
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  21°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  23°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

SAK reste till västkusten

Läsarnas
PUBLICERAD:

Skövde Allmänna Konstförening har gjort en tvådagars resa till Smögen och Hunnebostrand. Vi började vår resa med ett besök hos konstnären Janolof Bengtsson. Där köpte vi en mycket fin oljemålning i glada färger, som medlemmarna på resan fick vara med att välja. Den kommer med på vår nästa utlottning. På kvällen åkte vi ut med båten ”Soten” och besökte sedan Smögens Ljuskonstfestival, som lockade med fina ljusinstallationer på den karga ön. Vi fick även en guidad visning utav gamla delen av Smögen och besökte ett gammalt fiskarhem.

Dag två åkte vi till Hunnebostrand och fick en guidad visning av skulpturparken ”Udden”. Det är en park som ligger i hamnen och visar stora skulpturer gjorda i granit. En hög skulptur vid ingången till parken är ett populärt ställe att gifta sig på. Resan avslutades med ett besök på Bohusläns museum i Uddevalla. Reseledare var Maud Bjerklinger och Britt-Marie Alexandersson.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.