Bokrelease med Maria Richardsson på biblioteket

Publicerad:
Författaren Maria Richardsson berättade om sin nya roman för Jennifer Kihlstedt, som fick sin bok signerad. Foto: Roland Svensson

Författarhatten satt som den skulle när Maria Richardsson presenterade sin nya roman på stadsbiblioteket. Boken som heter "Och allt blir återfött" är en fristående fortsättning på hennes förra roman.

Skövde stadsbiblioteket var platsen för fredagskvällens releaseparty där besökarna bjöds på både bubbel, snacks och författarsamtal. Maria Richardssons speciella signeringspenna fick komma till flitig användning under kvällens evenemang, när kön till boksigneringen ringlade fram.

Hennes nya bok har titeln “Och allt blir återfött” och kan ses som en fristående uppföljning av hennes första roman inom relationsgenren, “Den blomstertid nu kommer”.

– Den nya romanen utspelar sig fyra år efter den förra boken och nu har vi kommit in i 1990-talet, berättar Maria Richardsson. Huvudpersonerna från förra boken är nu i 20-års åldern och det gör att de möter andra problem i livet.

– Målgruppen är främst unga vuxna men jag tycker att man kan läsa böckerna från 15 år och uppåt. Många har sagt att de känner igen sig det jag skriver om, säger hon.

Båda titlarna är utgivna av Lindskog förlag och omslagen är designade så att läsaren ser att titlarna hänger ihop. Under hösten eller våren kommer en ny roman ut, dock i en helt annan genre och på annat förlag.

– Då blir det en deckare som heter "Våroffer" och den utspelar sig i Skövde, berättar Maria. Den lanseras enbart som ljudbok och det är Gunilla Lejning som läser den, det blir spännande.

Artikeltaggar

Litteratur

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare