• idag
  8 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Till minne

Familj
PUBLICERAD:
Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Rune Johansson

Rune Johansson, Tidaholm har avlidit nyss fyllda 90 år.

Han var född i Säters församling utanför Skövde. Efter avslutad skolgång tog han värvning vid A2 i Göteborg som musikvolontär. Han återvände till hemstaden Skövde och fick anställning på Volvo Pentaverken 1954. Där blev han verksam som avsynare och förrådsman fram till pensioneringen.

Hans musikintresse gjorde att han under tjugo år var klarinettist i Volvos Musikkår och därefter i femton år i Vulcans Musikkår i Tidaholm. Hans hobby var modellflyg. En hobby som väcktes i tonåren och som han höll på med hela livet.

Anhöriga är hustrun diakonen Berit Johansson och sonen Jan-Olof Sjöberg med familj.

Berit Johansson

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.