• idag
  20 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   2.6 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  22 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  23 jan
  -0°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Abbe och Keejz till Sweden Game Festival

Spel
PUBLICERAD:
Besökare på Sweden Game Festival i Skövde har möjlighet att få spela med Abbe och Keejz.
Foto: Tobias Andersson/Next Skövde
Abbe och Keejz kommer till Sweden Game Festival i Skövde. De ska spela Fortnite Battle Royale live och besökarna har möjlighet att spela ihop med dem.

Den 19 oktober arrangeras Sweden Game Festival i Skövde. Då kommer 16-årige Albin "Abbe" Geijer, Täby, och 15-årige Emil "Keejz" Wallinder, Åkersberga. Abbe spelar främst Fortnite, men också mycket Mindcraft. Keejz spelar bara Fortnite och siktar på att bli proffs. De har 10 000-tals följare på sina videor på Youtube.

På Sweden Game Festival spelar de live och det finns även möjlighet för besökarna att spela ihop med dem. Vid vissa tider finns de även tillgängliga för foto och signering.

- Det blir coolt att möta fans och spela ihop med dem på plats i Skövde. Oftast möter jag mina fans på sociala medier, så det är alltid kul att få träffa dem live, säger Abbe i ett pressmeddelande inför sitt deltagande på festivalen.

I Fortnite spelar 100 spelare på en gigantisk bana och tävlar om att överleva längst. Man spelar ensam eller i lag om två eller fyra spelare. I spelet kan man bygga och förstöra byggnader samt samla olika vapen i sin kamp till slutet.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.