Många priser ska delas ut på gala

Näringsliv
PUBLICERAD:
På Näringslivsgalan 2018 gick Näringslivsforums landsbygdsnäringspris till Fribergs fritidscenter och Peter Friberg, vd, tog emot det.
Foto: Anneli Malm/arkiv
För nittonde året i rad arrangeras Näringslivsgalan i Skövde. På torsdag delas mängder med priser ut, bland annat Årets företagare och Årets rookie.

Årets stora fest för företag, företagare och organisationer äger rum i Valhall i Kulturhuset på torsdag kväll. Tanken är att de som gör det lilla extra för att bidra till att göra Skövde och Skaraborg en bra plats att besöka, leva i och verka i, ska hyllas.

Konferencierer är komikerna, musikerna och skådespelarna Johan Östling och Björn A Ling och Arkivet är som vanligt husband.

I år har arrangörerna utökat minglet. Näringslivsforum har förmingel på Sällskapet innan det är dags att skåla med välkomstdrinken i Valhall. Efter galan är det eftermingel, även det på Sällskapet.

Många priser

Under kvällen kommer många priser att delas ut och varje pris har en så kallad prisvärd. Till exempel delas priset Årets företagare ut av Företagarna Skövde Tibro, och Årets rookie delas också ut av Företagarna Skövde Tibro i samarbete med Nyföretagarcentrum.

Andra priser är Årets tillväxtpris i Skövde kommun, Industripriset Skaraborg, Det goda exemplet, Årets butik, Skaraborgs mest företagsamma ungdom, Skövde kommuns miljöpris samt Näringslivsforums pris och Näringslivsforums landsbygdsnäringspris.

Grahns blev årets företagare

Förra året blev Grahns konfektyr utsedda till årets företagare och Jättadalen fastighets AB fick ta emot Skövde kommuns miljöpris. Näringslivsforums landsbygdsnäringspris gick till Fribergs fritidscenter och Mohammed Algorf utsågs till Skaraborgs mest företagsamma ungdom.

Arrangörer av galan är Skövde kommun och Företagarna.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.