Hoppa till huvudinnehållet

Frida och Fanny fick Isabellestipendiet

Publicerad:
Frida Turegård och Fanny Wikerud från Färgstark Skövde har fått Isabellestipendiet.
Frida Turegård och Fanny Wikerud från Färgstark Skövde har fått Isabellestipendiet. Foto: Stockholmsmässan

Målarna Frida Turegård och Fanny Wikerud som driver Färgstark Skövde har fått Isabellestipendiet.

– Vi är jätteglada, det är en fin utmärkelse, säger Frida till SLA.

Under torsdagen var Frida Turegård och Fanny Wikerud i Stockholm för att ta emot Isabellestipendiet. Det är instiftat av inredaren och programledaren Isabelle MacAllister och är för kvinnor som arbetar - och vill utvecklas - inom byggbranschen.

– De vill förändra branschen, det är mycket machokultur fortfarande. Det är ju jätteroligt att en jury utsett oss till bra förebilder, vi är överväldigade. Vi tycker det är superkul att det vi gör kan betyda något för andra, säger Frida Turegård om att ha fått stipendiet.

– Jag tror inte att vi riktigt förstått det än, det har gått så fort. Vi fick reda på det i söndags och bestämde oss i måndags att vi skulle åka, säger Fanny Wikerud.

Stipendiet är på 20 000 kronor.

– Vi vet inte vad vi ska göra för dem. Vi ska tänka ut något bra!

Motiveringen lyder: "Denna färgstarka målarduo vill inspirera andra till att följa sina drömmar och genom sitt instagramkonto visar de upp en annan sida av byggbranschen. De bryter normer genom att våga satsa på sig själva och publicera sådant som inte förväntas av kvinnor, hantverkare eller egenföretagare. Därför är Frida Turegård och Fanny Wikerud två förebilder inom branschen och mer än värda att få 2019 års Isabellestipendium".

Även Sonja Larsson, HR-strateg på Erik Larsson Bygg AB, samt snickaren Stephanie Olsson fick varsitt stipendium.

Artikeltaggar

NäringslivSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.