Högskolan reviderar sin kvalitetspolicy

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Högskolan i Skövde reviderar sin kvalitetspolicy.
Foto: Joacim F Kaiberger
Kvalitetspolicyn på Högskolan i Skövde ska revideras. Det är en del i arbetet med att vidareutveckla hela lärosätets kvalitetsarbete och en del i förberedelserna inför Universitetskanslersämbetet kommande granskning.

När styrelsen för Högskolan i Skövde hade möte den tionde oktober togs beslutet om att revidera lärosätets kvalitetspolicy. Lärosätet klarade sig bra när Universitetskanslersämbetet granskade kvaliteten i Högskolans utbildningar under åren 2012-2015.

– Men vi kan inte förlita oss på gamla meriter utan strävar nu efter att vidareutveckla den kvalitetskultur vi har. Kulturen behöver genomsyra alla nivåer på Högskolan om vi ska kunna hävda oss i den nationella och internationella akademiska konkurrensen, säger rektor Lars Niklasson i ett pressmeddelande.

Kvalitetspolicyn är viktig eftersom den utgör toppnivån i skolans kvalitetssystem. Under policyn delas arbetet upp i riktlinjer för kvalitetsarbete inom olika områden, till exempel utbildning och forskning, vilket gör att alla delar av Högskolan täcks in i kvalitetssystemet.

– Jag brukar jämföra med ett isberg när jag ska berätta för någon hur kvalitetsarbetet på en högskola fungerar. Det som är relativt enkelt att se är just de övergripande dokumenten men de utgör bara en beskrivande del av kvalitetsarbetet. Den stora delen av arbetet syns inte så tydligt eftersom det utförs under ytan i det dagliga arbetet av medarbetare, studenter och doktorander. Det är det arbetet som äger rum bland annat i fakultetsnämnden, i ämnesgrupper, i forskarlag och i verksamhetsstödets olika avdelningar, säger Högskolans prorektor Lena Mårtensson i ett pressmeddelande.

Högskolans kvalitetsarbete ska granskas av Universitetskanslersämbetet under 2020 och 2021. Revideringen är en del av förberedelserna inför detta.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.