Nionde plats för solbilsteamet

Publicerad:
JU-solarteam från tekniska högskolan i Jönköping ligger på nionde plats i solbils-VM.

JU-solarteam från tekniska högskolan i Jönköping ligger på nionde plats i solbils-VM. I teamet finns tre skaraborgare.

Magnus Andersson – projektledare för JU-solarteam från tekniska högskolan i Jönköping – berättar om de första tävlingsdagarna i Bridgestone World Solar Challenge 13–20 oktober mellan Darwin och Adelaide.

Allvarlig krasch med solbilen

Enligt hans rapport från "Down Under" ligger teamet som deltar i solbils-VM på en nionde plats. Racet startade i söndags.

– De två första dagarna hade vi problem med solpanelen. Vi löste det problemet och sedan har det fungerat bra. Tekniska problem gjort att vi nu har lite energi i batteriet. Dessutom har vi fått sämre väder här nära gränsen till South Australia, vilket också gör det svårt för oss energimässigt.

– Det blir svårt att ta placeringar med tanke på batteriet. Vi körstabilt men långsamt, säger Magnus Andersson.

Skaraborgare startar i solbils-VM

Artikeltaggar

AdelaideDarwinFalköpingGöteneMoholmNyheterSkaraborg

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare