Skövdekonstnär ställer ut på Rådhuset

Publicerad:
Konst av Gith Weidenmo på Rådhuset. Foto: Viktoria Pappila

Skövdebördiga konstnären Gith Weidenmo ställer denna veckan ut på Rådhuset i Skövde.

Det är tavlor målade i akryl, i både mörka och ljusa färger, som hänger på väggarna i Rådhuset. Ett flertal av målningarna föreställer siluetter av hus och människor genom konstnärens ögon.

Leka och testa

– Måleriet och att få skapa är min stora passion, jag glömmer tid och rum när jag står vid staffliet. Att få leka och testa med olika färger och strukturer och se hur en tavla föds fram är lika stort varje gång, säger Gith Weidenmo inför utställningen.

Mest måleri

– Olika former av skapande har alltid varit en del av mitt liv, allt ifrån handarbete, bildvävnad, keramik, och numera mest måleri.

– Som barn ritade/målade jag mycket för att sedan i 20-års åldern börja måla främst i olja, då i ABF konstskolas regi. Har gått en del kurser genom åren för olika konstnärer vilket har berikat och utvecklat mitt skapande.

Artikeltaggar

KonstSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare