Snart öppnas hela Arena Väst - fortsatt gratis att parkera

Trafik
PUBLICERAD:
Snart öppnas hela Arena Väst upp igen.
Foto: Tobias Larsson Franzén
Arbetet med att asfaltera grusdelen på Arena Väst är i stort sett klart. Snart kan hela parkeringen användas igen och då kommer det fortfarande att vara avgiftsfritt.

Under hösten har halva Arena Väst varit avstängd på grund av att kommunen har asfalterat den del som varit grusbelagd. Nu börjar arbetet bli helt färdigt. Asfalteringen är klar och det enda som återstår är en del slutarbete, som belysningen.

Slutbesiktning av arbetet kommer att ske i veckan. Det betyder att hela parkeringen återigen kan komma att användas av bilister inom kort.

– Vi öppnar upp hela parkeringen så snart som möjligt, det ska inte alls dröja länge till, säger gatu- och naturchefen Daniel Lindh.

Liksom tidigare kommer det att vara avgiftsfritt att parkera där. I alla fall tills vidare.

– Det blir som vanligt. Det finns inga beslut tagna om något annat, säger han.

Antalet parkeringsplatser utökas från 374 till 432.
Foto: Tobias Larsson Franzén

Arena Öst har under arbetet varit avgiftsfri, men kommer att åter bli avgiftsbelagd i samband med att man öppnar upp hela Arena Väst.

I övrigt har allt flutit på bra, menar Daniel.

– Ja, både när det gäller arbetet och för de som har parkerat. Vi har inte hört något annat.

Anledningen till att kommunen valde att asfaltera grusdelen har att göra med att man ville höja standarden på parkeringen. Genom att asfaltera kan man måla linjer vilket gör att antalet parkeringar ökar, samt att förbättra framkomligheten. Vid regn blev det väldigt lerigt och djupa vattenpölar bildades.

Innan asfalteringen hade Arena Väst 374 parkeringar och nu kommer det att finnas 432.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.