Polisbil rammades vid biljakt

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Både personbilen och polisbilen var borttransporterade på onsdagsmorgonen.
Foto: Per Warvlin
En biljakt från Skövde till Mariestad slutade med att en polisbil rammades av en personbil på E20. Båda bilarna fick bärgas från platsen efter att ha voltat, men ingen person ska ha kommit till skada.

En polispatrull ska ha försökt stoppa personbilen för kontroll vid ett industriområde i Skövde, runt 02.30-tiden. Föraren ska ha kört på ett synnerligen vårdslöst sätt, uppger polisen, och ett efterföljande inleddes.

Polisen försökte vid flera tillfällen få stopp på färden. Som mest var hastigheten under jakten upp i 170 kilometer i timmen

– Vi använde spikmatta flera gånger men fick inte riktigt framgång, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst,

Förare vände vid ett tillfälle och vid ett annat tillfälle klarade han sig förbi hindret.

Den jagade ska även vid flera gånger riktat ett vapenliknande föremål mot polisbilarna som deltog i jakten. Under jakten var flera polispatruller involverade.

– Det pågick i nästan 50 minuter, Vid något tillfälle var det högre farter men det mesta var längs småvägar och där var det inga vansinniga farter, säger Gunneng,

Rammades

På E20, strax norr om Rattugglan, ska personbilen ha rammat en polisbil och båda fordonen voltade av vägen. Olyckan larmades in till räddningstjänst och ambulans vid 03.30-tiden.

– Ingen person verkar ha skadats, men de var nog ganska omtumlade, säger Gunneng.

På platsen var det många polisbilar.

– Ja, det var verkligen pådrag och vi bärgade bilarna och förde dem till uppställningsplats, berättar Gustaf Svensson på Bärgningskåren.

Många brott

Föraren, en man i 20-årsåldern och hemmahörande i Norge, greps på olycksplatsen och hördes under morgonen.

Han är i nuläget misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, ej stannat på polismans tecken, hot mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman, våld mot tjänsteman, vapenbrott samt narkotikabrott.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.