Nya villatomter släpps i Trädgårdsstaden

Bostad & byggen
PUBLICERAD:
Kvarteret Vindspelet i Trädgårdsstaden etapp tre.
Foto: Tobias Larsson Franzén
Nu släpper kommunen 18 nya villatomter i Trädgårdsstaden. Det gäller kvarteret Vindspelet i etapp tre.

Under fredagen den 8 november sker nästa tomtsläpp i Skövde kommun. Då kan alla som är registrerade i kommunens tomtkö söka de 18 villatomter som bildar kvarteret Vindspelet i Trädgårdsstaden etapp tre.

Området ligger strax söder om Gamla Törebodavägen och norr om Mellomkvarnsbäcken.

Ansökningsperioden sträcker sig fram till och med måndagen den 9 december. Därefter börjar arbetet med att fördela tomterna utifrån den sökandes placering i tomtkön.

För den som är intresserad av att besöka området kommer det att finnas skyltar på plats, med respektive fastighets namn, som markerar var de aktuella tomterna ligger.

Tomterna som det rör sig om är till för tvåplanshus och är från 664 till 770 kvadratmeter till yta. Priset ligger mellan 599 000 och 692 000 kronor.

Det kan eventuellt bli tal om ett högt söktryck.

– Det känns bra att kunna erbjuda nya villatomter till privatpersoner, eftersom vi vet att efterfrågan är stor på just detta, säger Carl-Johan Malm, mark- och exploateringsingenjör på Skövde kommun, i ett pressmeddelande.

När det gäller etapp tre så är området avsett i huvudsak för bostadsändamål. Totalt sett så är det tänkt att rymma mellan 350 till 450 bostäder fördelat på ett 20-tal bostadskvarter. Dessutom så finns det i detaljplanen plats för en förskola som ska kunna rymma åtta avdelningar, vilket betyder cirka 160 barn.

Även parkmark som rymmer alléer med såväl nya som redan befintliga grönområden ingår i detaljplanen.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.