PRO Valle på dockutställning i Bredene

Läsarnas
PUBLICERAD:

Ett 20-tal medlemmar från PRO Valle reste till Bredene för att titta på dockutställningen i Bredene gamla affär, Åsarp Lanthandelsmuseum. 1927 startades en affär i Bredene som filial till S Anderssons efterträdare i Åsarp. 1947 övertogs affären av Eva och Erik Johansson och hölls sedan öppen till 1977. Idag är den lilla butiken ett lanthandelsmuseum. På gården finns också ett dockmuseum med både gamla dockor och egentillverkade dockor av Lillanna Johansson.

Lillanna och Ingemar Johansson tog emot oss och visade och berättade om verksamheten som varit och nuvarande utställning av docksamlingen. Efteråt bjöds på kaffe och ordförande Gun Andreasson tackade för besöket och överlämnade en blomma.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.