Hoppa till huvudinnehållet

Magisk kväll på Knistad för en god sak

Publicerad:
Joe Labero bjöd på trolleri och tog hjälp av publiken.
Joe Labero bjöd på trolleri och tog hjälp av publiken. Foto: Tobias Larsson Franzén

250 gäster fanns på plats på Knistad herrgård under tisdagskvällen. Det hölls auktioner med syftet att samla in pengar för att hjälpa cancersjuka barn. Dessutom underhöll Joe Labero, liksom Patrik Isaksson och Johanna Beijbom.

Projekt 322 är en ideell förening som har som syfte att hjälpa, stötta och underlätta livet för cancersjuka barn och deras familjer på sjukhusen Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus i Göteborg, Säs i Borås, Ryhov i Jönköping och Universitetssjukhuset i Linköping. Detta görs genom olika aktiviteter på och utanför sjukhusen.

 • Joe Labero
  Joe Labero Foto: Tobias Larsson Franzén
 • Johanna Beijbom och Michael Bäck underhöll.
  Johanna Beijbom och Michael Bäck underhöll. Foto: Tobias Larsson Franzén
 • Gästerna trivdes vid borden.
  Gästerna trivdes vid borden. Foto: Tobias Larsson Franzén
 • Tomas Lind och Anders Källner berättade om Projekt 322. Till höger: Dan Persson, vd för Knistad.
  Tomas Lind och Anders Källner berättade om Projekt 322. Till höger: Dan Persson, vd för Knistad. Foto: Tobias Larsson Franzén

Det var dit som samtliga pengar som kom in genom auktionerna och lotterierna under kvällen gick. Produkterna som de 250 besökarna kunde buda på eller vinna hade skänkts av ett flertal givmilda företag. Alla intäkter gick alltså oavkortat till Projekt 322 och man hoppades att komma upp i en siffra på 100 000 kronor.

Ställde upp gratis

Knistads medarbetare jobbade även helt kostnadsfritt kvällen till ära, detta gällde även artisterna Joe Labero, Johanna Beijbom och Patrik Isaksson.

– Det är massor av folk som har ställt upp ideellt och sponsrat med produkter. Det är helt fantastiskt, sa Dan Persson, vd för Knistad herrgård inledningsvis.

Bland auktionsföremålen fanns bland annat en skänkt golfklubba (driver) som var signerad av golfproffset Henrik Stenson. Värdet på den uppskattades till drygt 25 000 kronor.

Gästerna som hade begett sig till herrgården blev även bjudna på trerätters middag, även det bestod av sponsrade varor.

Tomas Lind som startade upp Projekt 322 berättade om föreningen och vad pengarna går till.

– Snart är det jul och då hjälper vi många familjer som har det svårt genom att lämna presentkort så att de kan handla mat, sa han.

Johanna Beijbom var först upp bland artisterna och bjöd på låten "Simply the best" vilken hon tillägnade välgörenhetsföreningen.

När Joe Labero klev upp på scenen bjöds det på trolleri. Han tog gärna hjälp av publiken i sina nummer som kretsade bland annat kring rep, kort och sedlar som verkade magiska.

Artikeltaggar

Knistad hotellNyheterSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.