• idag
  8 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Till minne

Familj
PUBLICERAD:
Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Inger Lindqvist

Min gamla kompis Inger Lindqvist finns inte längre. Helt oväntat lämnade hon mig och sina kära.

Vad gör jag då i min sorg. Jag går här i min lilla stuga och spelar Mikael Wiehes Ska nya röster sjunga. Om och om igen. Den sången har gripit tag i mig och den ger mig tröst.

"När vi har blivit gamla och vårt hår har blivit grått

när livet börjar mörkna och dagarna har gått

när våra kroppar kroknar och våra steg blir tunga

ska nya röster sjunga, ska nya röster sjunga"

Inger och jag blev arbetskamrater för 50 år sedan på Tygförvaltningen. Hon bodde då med sin familj i Karlsborg, men flyttade ganska snart till Hanken. De köpte hus och skrev köpekontrakt. Dagen efter detta dog hennes man Börje helt plötsligt. Inger blev ensam med sina båda pojkar, då 6 och 10 år. Hon fullföljde köpet och vi blev inte bara arbetskamrater utan också grannar och vänner. En vänskap som nu bestått i 50 år.

Vi hängde inte ihop som ler och långhalm, men vi har funnits där för varandra hela tiden. Vi hade lite olika intressen. Inger levde för sina söner. Våra pojkar (jag har två) lekte som barn. Inger och jag delade oron med tonårskillar på vift. Jag fick också ta del av hennes glädje över sina barnbarn Sebastian, Mikaela och Adrian (de nya rösterna).

På sistone delade vi också oron för hur det skulle bli med oss. Det är svårt att förstå och acceptera att vi blivit gamla och våra kroppar börjat krokna. Nu vet jag hur det blev för Inger. Hon fick ett hastigt slut, men kunde i alla fall gå sin dagliga promenad på Äspenäset dagarna före det olyckliga fallet som ledde till hennes död.

Inger var stark och envis men hade en ödmjuk framtoning. Alltid proper och välklädd, hon var noga med sitt yttre.

Hon var en hjältinna i vardagen och jag är tacksam för det jag fått dela med henne.

En tröst för mig är hennes båda söner Eddie och Jan.

"En enda sak är säker och det är livets gång

att allting vänder åter att allting börjar om

Och fastän våra röster ska mattas och förstummas

ska nya röster sjunga ska nya röster sjunga" (Mikael Wiehe)

Hanken, Karlsborg i november 2019

Gunborg Lundkvist

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.