Diktatur i Skövde kommun?

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Anna Warner

Vart lutar det? Jo, åt ett diktatoriskt samhälle. Trots protester från kommuninvånarna att Handtaget läggs ner kör Skövde kommun, vård och omsorgsnämnden, på i ullstrumporna. Beslutet togs för några veckor sedan och snabbt som vinden handlevereras ett brev om beslutet till personkretsen.

Så var det gjort. Ingen återvändo.

Inte undra på att medborgare av idag känner sig nedtystade, överflödiga och närmast odugliga. Lyssna och lyd är budskapet.

Vad får detta för konsekvenser för människor i samhället? Jo, initiativkraften avtar, meningslösheten breder ut sig och spiller över till andra områden i samhället. Det är ju ingen idé att ha någon åsikt. Vem bryr sig om lilla mig... Ju mindre du gör dig, ju bättre för kommunen.

Men, för att vara rättvis mot ovanstående nämnd måste man nog ge dem en fjäder i hatten, eftersom man undanhöll den personkrets som också har hemtjänst. Visserligen bara fram till årsskiftet men ändå.

Vi är nog ett antal som kommer att uppvakta nämnden om att även i fortsättningen låta de som bäst behöver denna tjänst få behålla den. Vi andra hade ju kunnat bidra ekonomiskt till vår service men det hade väl blivit för komplicerat att administrera...

Birgitta Lindberg

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.