• idag
  27 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  28 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  29 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  30 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  31 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Orange Day uppmärksammas i Skövde

Nyheter
PUBLICERAD:
Delar av UN Women Skaraborgs styrelse förbereder aktiviteterna inför Orange Day. Från höger Josefin Olsson, Gisela Stell, Monica Green och Anita Andersson.
Foto: UN Women Skaraborg
Orange är färgen som gäller nästa vecka då Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor infaller den 25 november. I Skövde äger en rad aktiviteter rum som sätter fokus på kvinnors utsatthet.

Redan under torsdagen den 21 november uppmärksammar UN Womens lokalförening i Skaraborg problemen med våld mot kvinnor och flickor genom utställningen "Död i nära relation" i foajén på Skaraborgs sjukhus i Skövde.

På måndag, då FN-initierade Orange Day infaller och då manifestationer till stöd mot kvinnovåldet äger rum över hela världen, kommer föreningen UN Women att finnas på Commerce köpcentrum vid lunchtid och på kvällen visas den berömda BH-utställningen på Rosa Huset där det även blir föreläsning och servering av rotsakssoppa.

Orange Day (den 25:e varje månad) infördes som en kampanj 2008 och är dagen då FN uppmanar hela världen att manifestera och uppmärksamma våld mot kvinnor. Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri från våld mot kvinnor och flickor.

Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor instiftades av FN:s generalförsamling år 1999, och infaller årligen den 25 november.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.