Höga betyg till Naturum Hornborgasjön

Publicerad:
Naturum Hornborgasjön får högt betyg i en besöksundersökning. Foto: Joacim F Kaiberger

I en undersökning av Naturvårdsverket får Naturum Hornborgasjön högt betyg. Hela 97 procent av de besökare som svarat anger att de är mycket nöjda med sitt besök.

Naturvårdsverkets besöksundersökning omfattar landets samtliga 33 naturum och det populära utflyktsmålet vid Hornborgasjöns östra strand, som lockar tusentals besökare under trandansen, får högt betyg. En majoritet av de 206 besökare som svarat på undersökningen uppgav att de vill återkomma till Naturum.

Dessutom svarade 97 procent av besökarna att de var väldigt nöjda med sitt besök.

– Resultaten är fantastiska. Det här visar verkligen att våra satsningar de senaste åren på Hornborgasjön som besöksmål har gett resultat, säger Sofie Stålhand, naturumföreståndare vid Hornborgasjön, i ett pressmeddelande.

Satsningarna på Hornborgasjön omfattar bland annat renoveringen av Naturum och den nya byggnaden Café Doppingen. Även Trandansen vid sjöns södra strand, och Fågeludden, har fått ta del av de 40 miljoner kronor som Naturvårdsverket har lagt ut på att förbättra området för turister och besökare.

– Det som gör mig extra glad är att 31 procent av besökarna säger att de hittade Naturum på grund av tips från släkt och vänner, eftersom ett av våra mål är att få skaraborgarna att känna stolthet och vilja att visa upp sin natur, säger Sofie Stålhand.

Artikeltaggar

Djur och naturHornborgasjönNaturvårdsverket

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare