• idag
  15 juli
  14°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.1 mm
 • torsdag
  16 juli
  24°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  18 juli
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  19 juli
  21°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Volvo IT och studenter löser problem under Hackaton

Teknik och vetenskap
PUBLICERAD:
Volvo IT och studenter på högskolan slår sin kloka huven ihop under Hackaton på ASSAR.
Foto: Högskolan
För andra året i rad anordnas nu ett hackaton mellan Högskolans studenter och Volvo IT. Under två dagar kommer fokus att ligga på att hitta lösningar till riktiga och verksamhetsrelaterade problem. Evenemanget hålls på ASSAR Industrial Innovation Arena.

Den 28-29 november är det samarbete som står på agendan när Volvo IT och studenter från Högskolan i Skövde slår sin kloka huvuden ihop. För andra året i rad kommer Skövdestudenter som studerar allt från design, ingenjörsvetenskap, IT eller dataspelsutveckling att möta anställda från Volvo IT. Deras uppdrag är att lösa verkliga problem och utmaningar som kan uppstå i Volvobolagens verksamheter.

– Hackaton är ett evenemang för att möjliggöra samarbete mellan anställda på Volvo och studenter från Högskolan i Skövde, säger András Márki, adjunkt i informationsteknologi, och en av arrangörerna, i ett pressmeddelande.

Deltagarna kan välja att jobba ensamma eller i grupper med upp till tre personer. Sedan kommer större grupper sättas ihop, där tanken är att gruppdeltagarna ska ha skilda bakgrunder, som i sin tur ska stimulera gruppernas förmåga till problemlösning. I två dagar kommer de att få jobba på ett problem, och det hela avslutas med att grupperna får presentera sitt arbete.

Efter presentationerna får grupperna feedback från en jury bestående av anställda från både Volvo Group och Högskolan i Skövde. I år ger juryn bara återkoppling – inga vinnare kommer utses. Däremot kommer det lottas ut presenter i samband med avslutningen.

– Alla var nöjda förra året med hur bra eventet fungerade. ASSAR är en mötesplats för forskning, teknikutveckling, innovation och utbildning. Det passar därmed utmärkt som plats att hålla eventet på, säger András Márki.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.