Skövde Trädgårdsförening i pyntarverksta'n

Läsarnas
PUBLICERAD:
Medlemmarna Lotta och Eva med sina skapelser.

I torsdags, den 28 november, hälsades vi välkomna till Blomsterlandet av butikschefen Pawel och några ur hans personal. Ett drygt 30-tal av våra medlemmar var på plats för att skapa adventsdekorationer.

En av floristerna, Karin, visade hur man skapar en dörrkrans med hjälp av olika sorters ris och en stomme av halm samt en fin bandrosett som dekoration. Därefter var det dags för våra medlemmar att skapa egna kreationer, endera genom att försöka sig på kransbindningens svåra konst eller genom att plantera i medhavda krukor och byttor.

När inspirationen tröt, kunde man stärka sig från det frikostiga kaffebordet och det var många som lät sig väl smaka redan från starten. Så småningom började man se resultatet av de flinka fingrarnas arbete och det fanns många medlemmar, som var riktigt duktiga och åstadkom diverse gröna ”konstverk”.

Ute öste regnet ned, så det var inte speciellt frestande att ge sig ut i busvädret, då kvällen led mot sitt slut.

På torsdag, den 5 december, är det säsongsavslutning för föreningen, då vi kommer att träffas i Immanuelskyrkans festvåning för att lyssna till den duktiga kören från Däldernas kapell, som låter oss ta del av deras luciatåg. Det här är en gammal tradition i föreningen, som under ett tjugotal år har haft besök av luciatåget från Dälderna och det är alltid lika uppskattat av våra medlemmar, som dessutom blir serverade risgrynsgröt och skinksmörgås, samt kaffe och kaka.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.